El sènior femení s’uneix a la campanya #ORGULLOSA

La Federació Catalana de Futbol (FCF) segueix fomentant el futbol i el futbol sala femení. El 26 de juny del 2017 va presentar un nou projecte al Palau de Congressos de Catalunya, que va rebre el nom #Orgullosa.

Aquesta campanya , tal i com va explicar el  president de la FCF, Andreu Subies, ‘’té 4  eixos:  formació, ajudes econòmiques, accessibilitat en l’organització de diferents activitats que ajudin a les noies a iniciar-se en el món del futbol, i visibilitat; amb la creació d’un departament exclusiu a la FCF que vetllarà pel bon funcionament del futbol femení’’.

L’organització ha fet arribar logotips amb la paraula ‘’orgullosa’’ a tots els equips femenins del territori. Aquests hauran de dur els brodats en alguna part de la samarreta del seu equip.

El femení de l’ Escola Pia ja s’ha sumat a la campanya. Aquest dissabte ( 4 de novembre), les jugadores sortiran al terreny de joc lluint el brodat al braç esquerra. Les noies ja han reaccionat davant d’aquest nou projecte de manera ‘’molt positiva’’ segons la capitana de l’equip, Anna Comas. L’equip ha anunciat que ‘’ amb gestos com aquests s’intenta aportar igualtat a la societat a través de l’esport’’.

Avui ja fa més d’un segle que es va disputar el primer partit femení a Espanya. El debut va tenir lloc el 9 de juny del 1914 on s’enfrontaven les ‘’Spanish girl’s’’, un equip creat per unes noies barcelonines.

El sènior femení del Club Esportiu Escola Pia vol fer un homenatge a aquestes ‘’heroïnes’’ sumant-se al projecte #Orgullosa.

 

Carla M 

Ramon Garriga Capellas 05/11/2017 21:10